1/7 – En dag med gode oplevelser!

God-tidlig-morgen fra vores hogan! Klokken er 6.45, vi skal op og af sted.

Vi pakker bilen og skal til at køre. Men der er kommet en hest og hendes føl ind i indhegningen til husene. De må ikke være herinde, for de spiser træer og “køkkenhave”. Så dem skal vi have ud!

Føllebasse og mor...
Føllebasse og mor…

Føllet, som kun er et par dage gammelt, bliver “fanget” bag ved den store låge, og mor-hest er udenfor allerede. Vi får hende hjulpet ud og hun er tydeligvis glad for at være hos mor igen.

Vi kører ind til Scott i Chinle og får et tiltrængt bad. Måske lidt omsonst, for vi skal ud at køre i ørkenen hele dagen! Vi får hilst på Scotts super søde kæreste, Cheyvonne, og hendes to knægte på 3 og 6.

Vi hopper ind i Scotts gamle Jeep og kører en lang tur ud i indianerland – Navajo reservatet. Vi taler om mange spændende emner – hvordan Navajo indianerne lever i dag, hvordan skolegangen er (Scott er lærer og underviser de børn og unge, som har helt specielle behov. De kan f.eks. have misbrugsproblemer, voldelige tendenser, have siddet i fængsel, været i prostitution eller have haft en voldelig barndom…), hvordan alting fungerer her ude. Han har boet her i 12 år og kender området, menneskene, kulturen og dyrelivet bedre end mange andre.

Black Mesa
Black Mesa

Vi kører en lang tur ud i Backcountry – ud, hvor der kun er små bitte grusstier, og hvor man ikke kommer langt i en bil uden 4WD! Vi kører op på Black Mesa, hvor vi går en tur og nyder udsigten. Landskabet her er bare smukt!

Vi kører videre – længere ud i ingenting. Langt ud på prærien, hvor alt er stille! Lige ud over de præriehunde, som underminerer alting, graver dybe huller og æder alt det grønne fra køerne, fårene og gederne, som går på “græs” her ude. Landmændene er rigtig ked af dem, og de anses som skadedyr, ligesom coyotes, vilde (herreløse) hunde og bobcats. Enten æder de deres mad – eller også æder de landmandens dyr…

Så jeg har masser af mulighed for at øve mine nylærte skills i forhold til skydning. I dag skal vi have bugt med en masse præriehunde. De er allevegne, render fra hul til hul, æder græsset og sidder så ellers bare og glor lige ud i luften.

No words needed...
No words needed…

Det bliver en lang og varm dag. Vi går først på præriehundejagt, og bagefter sætter Scott fælder op.

Vi kører tilbage hen på eftermiddagen – trætte og støvede! At køre i en gammel Jeep på små bjergveje, holde sig fast i bilen for ikke at tumle rundt, have fokus på det, man skal ramme – og at det er en meget varm dag – ja, det er alt sammen med til at gøre os trætte 🙂

Vi kører tilbage til Scott, hvor vi – igen – tager en skyller, så vi er klar til skøn aftensmad, som Scott og Cheyvonne laver. Vi får også vasket lidt tøj, så vi kan klare os nogle dage igen.

Scott har 4 dejlige jagthunde – to små terriere – fantastiske jagtkammerater, en gammel terrier, som er både blind og døv efterhånden, og en stor hønsehunds-agtig bamse. Den yngste af terrierne var med os i dag – hun er kun knap et år og har meget at lære endnu.

Scott finder præriehunde...
Scott finder præriehunde…
...og jeg skyder
…og jeg skyder

Super skøn dag – vi kører trætte tilbage til hoganen, hilser på vores søde værter, får pakket vores ting og sager i kufferterne (igen), og går omkuld i sengen.

Zzzzzzz….