29/6 – Hill People Gear Summer Gathering

Godmorgen!
Godmorgen!

Godmorgen! At vågne totalt krøllet sammen og stiv i bilen, at åbne bildøren og snuse en frisk morgenluft ind, kigge ud over engene og skoven og bjergene og…. Så kan man næsten kun blive glad i låget! Klokken er 6, alt er stille udover fuglene som synger, himlen er klar blå og alt er bare smukt. Temperaturen har nok lige været nede at runde frysepunktet. Ud af bilen og få strakt kroppen ud, og så af sted igen. Vejene er ret tomme og vi nyder udsigten, mens morgensolen lyser bjergene op.

Vi kører ca. en time på vejen og drejer så fra på en grusvej. Vores destination ligger ca 60 km øst for Grand Junction – 2 timers kørsel på grusvej. Undervejs ser vi cowboys, som hyrder deres køer fra et sted til et andet. De første vi ser er 2 cowboys med en 6-8 køer og et par hunde. Det er vi egentlig ret betagede af – sådan en lidt romantisk forestilling om det vilde vest. Det snakker vi om, indtil vi møder den næste flok af køer, cowboys og hunde. Et realistisk bud vil være, at der er ca. 75-100 køer, 4-5 cowboys og en håndfuld hunde. Så skal jeg lige love for, det romantiske forsvandt… Det er benhårdt arbejde at drive så mange køer gennem et så ufremkommeligt terræn. Stor respekt for deres arbejde! Vi filmede lidt undervejs – kig med her på Youtube kanalen.

Colorado er så smuk!
Colorado er så smuk!

Endelig når vi frem – klokken er omkring 10. Det er ude midt på en mark – smukt og grønt er der. Det er jo lidt underligt at komme anstigende, vi kender kun Scott, som har inviteret os. Scott har vi kendt i nogle år efterhånden, han er en rigtig god fyr, som vi sætter stor pris på at være sammen med. Så vi står ud af bilen og går hen imod, hvor de sidder. En flok store fyre med fuldskæg og solbriller… Oooookay… hvad har vi indladt os selv på? Men det er de skønneste gutter, outdoorfolk allesammen. Hill People Gear består af 2 brødre, Evan og Scot. De laver udstyr (rygsække, tasker, jakker, tilbehør af alle mulige slags) til outdoorfolk, jægere, militæret osv. De inviterer til en Summer Gathering og en Winter Gathering, hvor alle med interesse for at klare sig i naturen er velkomne. Det er en familie-camping-agtig tur, så der er også koner og kærester med – og børn i alle aldre.

Vi sætter teltet op i udkanten af pladsen, og går op til de andre igen. Der bliver drukket masser af vand og talt om tøj, gear, skydevåben, ture i naturen osv. Efter et par timer er der noget undervisning i signalering – vi lytter selvfølgelig med og lærer også noget nyt. Bagefter sætter de skydeplader op bag teltene, og så har man mulighed for at prøve at skyde med hhv riffel og pistol.

Mon jeg rammer?
Mon jeg rammer?

Det skal vi selvfølgelig prøve – jeg har aldrig skudt med pistol før, men har gerne villet prøve det. Jeg starter ud med pistol – lærer lidt om greb og hvordan jeg skal stå osv – og så skyder jeg ellers løs. Rammer ikke i starten, bliver rettet lidt ind, og får efterhånden grebet om det. Iiih det er sjovt! Så skal der skydes med riffel – lige så sjovt, og jeg rammer heldigvis pladen ret ofte!

Claus og jeg går os en tur, og herefter er det tid til at lave noget aftensmad – Scott har taget noget forskelligt med og får et super fint måltid ud af ingenting… imponerende og skønt at få serveret aftensmaden. Efter maden er der demo af, hvordan man tilpasser sin rygsæk ordentligt, så man ikke får problemer med ryggen. De har undersøgt en del omkring, hvordan ryggen påvirkes af at bære på forskellig vis, og den viden har de brugt til at lave deres egne rygsække med. Claus er ret imponeret over det lækre grej (det lyder dyrt!!!)…

Tilpasning af rygsæk
Tilpasning af rygsæk

Det bliver tidligt mørkt – og det bliver ret koldt! Vi rykker ind i deres tipi-telt, som har en lille hjemmebygget brændeovn, og hurtigt giver god varme.

Så bliver der fortalt røverhistorier, men vi går ret tidligt i seng. Vi er trætte efter en lang køretur. Vi smider det meste af tøjet og kravler ned i soveposerne. Forbereder os på en kold nat, hvor temperaturen sagtens kan komme under frysepunktet. Vi falder hurtigt i søvn zzzzzzzz…

 

 

Jeg skriver det lige igen: SMUKT!
Jeg skriver det lige igen: SMUKT!