10/6: Gode venner og nye venner

Montezuma Castle
Montezuma Castle

I dag skal vi (også) tidligt op og ud af døren. Der kommer en skadedyrsmand og sprøjter mod bl.a. skorpioner, som vi har set et par stykker af udenfor. Vi har ikke set dem inde, men der er tidligere set en indenfor, så vores værter tager ingen chancer.

Os ud af døren kl. 8, uden rigtig at vide, hvad vi skal. Vi kører en tur ned til Montezuma Castle, hvor vi faktisk ikke har været før. Det er ikke så langt væk, og her om morgenen er temperaturen stadig kun omkring 25C, så det er til at holde ud at gå rundt.

Vi går rundt hernede og kigger på de fine gamle ruiner, som ca. er brugt i år 12-1400. Ruinen ligger i skygge om sommeren, og i solen om vinteren – perfekt for de daværende indianere – Anasazierne. Sommetider prøver jeg at forestille mig, hvordan det ville være at bo sådan et sted for flere hundrede år siden. Men det kan man jo ikke forestille sig – alt var anderledes dengang.

Montezuma Castle
Montezuma Castle

De har sandsynligvis brugt stiger til at komme op og ned fra deres huse. Anasazierne er forsvundet fra området omkring 1400-tallet – ingen ved helt, hvorhen eller hvorfor… Det er virkelig et smukt sted, som bestemt er et besøg værd. Efter at have nydt synet og sagt wauw et par hundrede gange, går vi tilbage til bilen og kører videre.

Vi handler i Camp Verde, inden vi kører tilbage til vores lejlighed. Vi er lidt trætte, fordi vi har været tidligt oppe – og vi har helt generelt ikke brugt tiden på at sove, mens vi har været herovre. Så vi snupper os en morfar efter at have fået lidt sen morgenmad.

Efter en lille lur er vi friske igen. Vi har en aftale kl. 15 i Sedona. Vi skal mødes med Randy og Dena, som er et par skønne mennesker, vi har lært at kende de seneste år. Vi har mødt Randy tidligere, og har holdt kontakten ved lige siden. Dena har vi ikke haft fornøjelsen af før i år, så vi glæder os. De har også inviteret Jackie og Kathy, to af deres nære venner, som bor i Sedona.

Cathedral Rock
Cathedral Rock

Vi er inviteret på potluck (sammenskudsgilde) ved Cresent Moon Ranch, som er en smuk park lidt udenfor Sedona by.

Claus kan ikke lige finde det på GPS´en, men han finder en af vejene på den vejvisning, vi har fået af Randy – og det er så den, vi kører efter – så kommer vi vel til det. Meeen så let skal det så ikke vise sig at være! Vejen går over i en grusvej, som så mange andre veje herovre… det bekymrer os ikke… men da den ender i en grus-parkeringsplads, går det op for os, at det her er det forkerte sted! Det her er den anden side af Ranchen – vi skulle ind fra den anden side! Og her, hvor alting er bjerge og store skove, kan man ikke bare køre igennem sådan et sted.

Hmmm – det betyder altså, at vi skal hele vejen tilbage – ind til Sedona by – gennem byen – og ud på den anden side – for så at køre ned til Cresent Moon Ranch. Bare en lille omvej på ca. 35 minutter!

Skønne mennesker! Desværre er Cathedral Rock overbelyst...
Skønne mennesker! Desværre er Cathedral Rock overbelyst…

Da vi endelig ankommer, griner vi meget af vores fejl. Randy havde overvejet muligheden, at vi kunne tage fejl, men troede ikke, vi ville gøre det… meeeen det gjorde vi så! Det værste var, at han sagde – at vi bare kunne være gået igennem, og at det ville have taget os ca. 5-10 min!!! ARGH!

Vi hilser på de skønne mennesker – virkelig skønne mennesker, som vi med det samme er klar over, at vi kommer til at se meget mere til i fremtiden. De har dækket picnicbord med det skønneste mad: 2 forskellige lækre salater, kødboller af elgekød, skinke med syltede okra, og majschips med hjemmelavet salsa. Wauw, hvor et måltid! Og nu jeg kender lidt til disse skønne mennesker, så ved jeg, hele baduljen er økologisk.

Vi spiser og snakker, og lærer hinanden bedre at kende. Vi sidder her et par timer og nyder maden, vinen og hinandens selskab, mens mange gæster fra parken forsvinder og solen langsomt går på hæld. Vi pakker sammen og går en tur ned til vandet. Her er en lille bæk, og vi går bare og snakker, indtil Randy prikker mig på skulderen og peger op til venstre.

20130610-7287a
Aftenhimmelen, da vi kører hjem

Jeg kigger op og går helt i stå! Det smukkeste syn meget længe møder mig, og jeg taber vist både mund og næse! Vi har direkte udsigt til Cathedral Rock herfra – og den røde aftensol lyser de røde bjerge op i et eventyragtigt skær. WAUW!!!! Jeg er fuldstændig tryllebundet, og vi får taget et par billeder af det smukke bjerglandskab. Randy fortæller en smuk historie om, hvad det er vi ser – en kærlighedshistorie om to unge mennesker, som er blevet til stenstøtter oppe på bjerget. WAAAAUW – igen!!!

Efter et par tusinde billeder og mange flere WAUW´er, går vi tilbage til bilerne. Vi følger efter de andre ind gennem Sedona, og vi slutter aftenen i Jackie og Kathys nye hus. Endnu et stort WAUW! Det ligger med udsigt, stort set til alle sider, af de røde bjerge. Hold nu op, hvor er her smukt! Vi har haft en fantastisk aften i selskab med fantastiske mennesker, i fantastiske omgivelser. Meget mere kan vi vist ikke ønske os.

Mens vi kører hjem, ser vi op på himlen, som er knald sort med de mest klare stjerner på. En dejlig, dejlig aften.

Cathedral Rock
Cathedral Rock

 

One thought on “10/6: Gode venner og nye venner

Comments are closed.