Onsdag 23/5 – en STOR oplevelse

Jeg har lavet en rigtig spændende aftale til i formiddag. Vi skal til Phoenix, hvor vi har en aftale med Scott Soto. Scott er en af de anerkendte opdrættere af Amerikanske Ulvehunde. Og hvad fa´n er så en Amerikansk ulvehund??? Er det en Irsk Ulvehund, jeg mener? Det er ofte dem, folk har hørt om i Danmark. Men nej, det er det ikke. Er det så en… ulvehybrid?? Og nej, det er det heller ikke. En hybrid er et afkom efter to forskellige dyrearter – og faktisk anses alle hunde som værende af samme art som den grå ulv!

Tundra & Tallah

En Amerikansk Ulvehund er en hund, der er tæt beslægtet med ulven. Det vil sige, at en ulvehund har en ren ulv som forfader inden for de seneste fem generationer. Scotts to smukke ulvehunde, Tundra og Tallah har en meget høj procent af ulv i sig.

Vi har aftalt at mødes med ham i et af de åbne indkøbscentre i byen. Det tænkte jeg egentlig var lidt underligt – men det giver god mening efter at have mødtes med dem! Vi skulle mødes kl. 11, og vi gik rundt og svedte allerede – ca. 35 grader i solen allerede på det tidspunkt. Den blev 10 over, og den blev 15 over, og stadig ingen Scott og hunde. 20 over kom han, og han havde en hjælper med. Det er svært at skulle afsted med 2 store hunde, og håndtere, at alle vil se dem og tale med dem – og om dem, så det er forståeligt, at der er forsinkelse på, og at han har en hjælper med.

Tundra

IIIIH hvor har jeg ventet spændt på dette møde! Jeg har haft helt svedige hænder og hjertebanken, mens jeg har ventet… men nu er de her!!! Wauw, wauw, wauw!!! Det her er store hunde! Jeg er så benovet over deres størrelse, deres styrke, deres majestætiske holdning, og deres gode temperament. Først er vi lidt tilbageholdende, vi kender ikke rigtig Scott, og vi ved ikke særlig meget om ulvehunde.

Tallah

Efterhånden som vi taler om hundene – om udfordringer, glæder og sjove oplevelser, kommer vi tættere på hinanden og samtalen glider let. Vi taler også om, hvad der egentlig skal til for at have sådanne hunde og om alt det praktiske. Hvorfor, hvordan, hvad, hvor, og alle de andre spørgsmål, som brænder sig på. Scott er åben og fortæller om hundene, om hans erfaringer, om hvorfor han gør det, hvad hundene giver ham, hvad der er do´s and don´ts.

Tallah og Claus

Hundene er på græsset og på fortovet, på bænken og på skødet af os!!! Okay, det er altså store hunde, vi taler om! Tundra, som er hannen, vejer ca. 50 kg, og Tallah, hunnen, ca. 35 kg. Der er stor forskel på deres temperament, de er meget hhv. maskulin og feminin.

Tallah kysser gerne...

Majestætiske dyr på gåtur
Efter en times tid, får jeg fornøjelsen af at gå med Tallah, mens Scott går med Tundra. Det er sjovt at se, som folk stopper op og gerne vil høre, hvad dette er for hunde, og hvorfor i alverden de er her midt i indkøbscentret! Det er et udendørs et af slagsen, lidt som en gågade med butikker. Folk kigger og snakker, tager billeder, spørger, hvad det er for en hund, og tager tilløb til at spørge, om de må røre ved dem.

Gåtur med Tallah (og Tundra i baggrunden)

Og alt dette er grunden til, at Scott ofte tager dem med hertil – både p.g.a. socialiseringen, og også for at sprede kendskabet til og forståelsen for ulve og ulvehunde. Hundene elsker at være her, specielt Tundra, som gerne stiller sig ud midt på ”gågaden” og spærrer, så folk er nødt til at stoppe for at klappe ham. Men det er lidt specielt bare at gå hen og klappe en hund, der måler ca. en meter over ryggen.

Tundra - og jeg har godt fat!

Scotts hjælper er nødt til at gå, så jeg får lige lov at håndtere Tallah resten af tiden – det er lidt af en tillidserklæring, føler jeg. Men de er begge så godt opdraget, at det er en fornøjelse at gå med hende. Det er et fantastisk arbejde, Scott lægger i hundene. Han har virkelig arbejdet med dem, siden de var ca. 4 uger gamle, han har fra starten taget dem med alle steder hen, han tager ud på skoler, universiteter, biblioteker og andet, og fortælle om hundene. Han er dybt passioneret, og det er jo noget, jeg kan li´!

Tundra kysser farvel og på gensyn...

Efter små to timer følger vi Scott, Tundra og Tallah til bilen, hvor de har et stort, specialbygget bur at sidde i. De hopper glade op og forventer klart at få en godbid. Vi tager afsked og aftaler at holde kontakten. For når vi kommer herover for at bo (og det gør vi før eller siden)… så ved man aaaldrig, hvad der kan ske!

Voldshopping i helsebiksen
Klokken er blevet godt et, og vi skal ud og shoppe lidt, men først frokost. Vi finder ”vores” helsekost, en kæmpestor Whole Foods, som jeg bare elsker. Her kan man stort set få ALT, hvad det økologiske og biodynamiske hjerte kan begære af fødevarer, urter, mineraler, vitaminer, olier, shampoo, øl, mælkeprodukter, tøj, ost, og et hjørne med lækker mad, man kan fylde i en lille pap-æske og tage med – nårh ja, og en større delikatesse! Så jeg voldshopper og fylder en æske med lækker frokost. Så går jeg selvfølgelig lige ind og får mig en Tropical Green smoothie med et turbo shot af ingerfær. Mmmm vi spiser i bilen, mens vi kører videre. Vi skal i en militær overskudsbutik, i en NIKE outlet, en Columbia outlet og et par ting mere… og bilen lander ved Tuthill igen, da klokken er ca. 21.

Nu sidder vi og sorterer billeder fra dagen (hele 200 af slagsen!) og jeg skriver blog. Det har været en oplevelsesrig dag, en fantastisk dag, som jeg virkelig værdsætter.

Gooodnat fra os…

One thought on “Onsdag 23/5 – en STOR oplevelse

  1. Fandt lige den her side,og da jeg er helt på Ulvehunde/“hybrider“ for tiden, var det sjovt lige at læse. Bliver helt ØV over ikke at det var mig 😉 ,ha ha !
    Med Venlig hilsen
    Jakob

Comments are closed.